Paramotor Eğitimi Nedir ?

Yamaç Paraşütü

Paramotor Eğitimi Nedir ?

Her çocuğun gökyüzünde uçmak, bulutlara dokunmak gibi hayalleri vardır. Birçoğumuzda bu hayaller büyüdükçe amaca dönüşür ve bunu kendimize meslek veya hobi ediniriz. Bulutlara uzanmak, gökyüzünün maviliklerinde kaybolmak ve özgürlüğü zirvede hissetmek. Çocukken her ne kadar imkansız gelse de aslında hayallerimize bizi ulaştıracak olan bir sürü spor dalı ve eğitimi mevcut. Bunların arasında serbest paraşüt, yamaç paraşütü gibi adrenalin dolu sporlar da var. 

Hele ki bizim gibi dağları ve tepeleri bol bir ülke, yamaç paraşütü veya paramotor ile uçuş için adeta cennet. Paramotor uçuş veya yamaç paraşütü sayesinde bulutlara yükselmek, rüzgarla dans etmek mümkün, hatta bu alanlarda profesyonel olan sporcularımız çıtayı bir kademe daha ileri taşıyarak havada akrobasi hareketleri bile yapmaktalar. En güzeli de paramotor uçuş veya yamaç paraşütü yapmak için herhangi bir süreçten geçmenize gerek yok tandem uçuşlar sayesinde eğitimli ve deneyimli pilotlarla çocukluk hayallerinize ulaşabilirsiniz.

Paramotor Nedir ?

Peki, sizi bulutlara ulaştırabilecek olan paramotor nedir ve nasıl çalışır?
Paramotor, motorlu hafif hava araçları arasında en güvenli hava aracıdır. Yamaç paraşütü optimizasyonu ile uçar ve taşınması da oldukça kolaydır. Paramotor, ”motorlu yamaç paraşütü” veya ”Powered Paragliding” olarak da bilinir. Yaklaşık 20 yıldır kullanılan paramotorun uçuş süresi veya yüksekliği tamamen pilotun inisiyatifindedir. Paramotor 5 kilometre yüksekliğe ulaşabilir. Bunu sırtta taşınan bir motor ve pervane ile birlikte yamaç paraşütü desteğiyle yapmaktadır. Ayrıca paramotor yamaç paraşütünden çok daha güvenli bir spordur.

Paramotor havada motoru dursa bile güvenli bir iniş sağlayabilen oldukça emniyetli bir araçtır. Paramotor ile havalanmak için yamaçlar elbette ki avantaj sağlar ve havalanmak daha kolay bir hale gelir. Düzlüklerde havalanabilmek için 20 ila 40 metrelik bir alana ihtiyaç vardır. Paramotor durgun hava koşullarında ideal bir uçuş sağlar. Ayrıca oldukça hafif olan bu aracın kurulumu 15 dk gibi kısa bir sürede tamamlanır ve havalanmaya hazır hale gelir. Paramotor rüzgarın olmadığı bir günde 20 ila 70 km hıza erişebilir. Ayrıca yüksek sesin pilotu rahatsız etmemesi için kask ve kulaklıklar kullanılır. Gerekli ekipman sağlandığında paramotor ile iki kişi de rahatlıkla uçabilir.

Paramotor Eğitimi Nasıl Gerçekleşir ?

Paramotor eğitimi uçuşları için elbette ki bir eğitim sürecinden geçmeniz ve deneyim kazanmanız gerekiyor. Yaklaşık 10-15 günlük eğitimlerde öğrenciler teorik ve uygulamalı dersler görmektedirler. Teorik dersler video brifing, ekipman bilgisi, eğitim planı ve amaçlanan seviye gerekliliklerinin anlatılması gibi başlıklar altında gerçekleştirilir.

Daha sonra teorik dersler şu başlıklar altında devam eder; uçuş dinamiği, aerodinamik, acil durumlar, meteoroloji. Uygulamalı eğitimler ise yer çalışması ile başlar, ekipman bilgisine sahip olan pilot adayları düz ve ters kalkış tekniklerini öğrenirler.

Motorsuz olarak tamamlanması gereken çalışmalar bittikten sonra paramotor ekipman brifingi yapılır ve askı simülatörü eğitimi yapılır. Paramotor ile düz ve ters yer çalışmasına geçilir, bu aşamadan sonra da kalkış ve iniş derslerine başlanır. Kalkış ve iniş eğitimlerini başarıyla tamamlayan pilot adayları artık bulutlara erişmeye hazır hale gelirler. Paramotor Eğitimi hakkında detaylı bilgi almak için bizi arabilirsiniz. +905424922022 

Yamaç Paraşütü

Paylaş :

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Herhangi bir sorunuz mu var ?

Profesyonel Müşteri Temsilcilerimizden Yardım Alın

Table of Contents

Canlı Destek
Canlı Destek
İstanbul Extrem
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?